Els continguts 3D estereoscòpics, nova aposta de MEDIAPRO

Nota de premsa d’avui dia 3 de Novembre:

MEDIAPRO Research ha realitzat diverses proves de producció estereoscòpica en partits de futbol i incorporarà aquesta tecnologia a les diferents línies de negoci del grup

mediapro

MEDIAPRO ha apostat per la producció en 3D com a un dels seus plans de futur, investigant la seva aplicació en diferents tipus de produccions. MEDIAPRO Research, el departament d’I+D del grup MEDIAPRO, ha efectuat recentment diverses proves en partits de futbol, que inclouen des de la gravació estereoscòpica en el camp fins la projecció d’aquests continguts en una sala de cinema. Per a aquesta temporada, MEDIAPRO Research ha planificat una sèrie de proves que involucren a tots els elements de la producció, realització i transmissió d’esdeveniments en directe.

La retransmissió d’esdeveniments televisius en directe a través del sistema 3D estereoscòpic implica la modificació de molts dels procediments tècnics i artístics empleats fins ara. MEDIAPRO Research està liderant l’equip que dins del grup MEDIAPRO avança en la creació d’aquest tipus de continguts. Fins ara, totes les experiències de producció estereoscòpica i retransmissió en directe, a nivell mundial, han estat en proves i encara no s’ha produït una estandardització, existeixen encara bastants reptes a resoldre. MEDIAPRO Research treballa en col•laboració amb empreses audiovisuals americanes i europees que estan avançant també en aquest camp.

Sergi Sagás, responsable científic de MEDIAPRO Research, destaca com la implementació del 3D en les retransmissions en directe “obligarà a modificar no només tècnicament les unitats mòbils i les càmeres de televisió, sinó també la ubicació, l’operativa d’aquestes càmeres i la realització de la retransmissió a nivell de llenguatge visual”. MEDIAPRO Research coordina i integra tots els processos de producció en aquesta nova modalitat. Així, les proves programades per a la present temporada de futbol es realitzaran amb la participació de tots els elements implicats en una retransmissió. Tècnicament MEDIAPRO Research està investigant solucions a alguns problemes de calibratge de les càmeres estereoscòpiques i d’ajustaments de convergència.

Els continguts 3D estereoscòpics apropen a l’espectador a l’acció i permeten viure una sensació més immersiva i intensa. Amb l’adopció massiva del cinema digital, Hollywood ha tornat a apostar fort pels continguts cinematogràfics en aquest format, i els avanços tecnològics recents estan permetent també produir esdeveniments en directe (concerts, esports…) en alta resolució i en format 3D estereoscòpic.

MEDIAPRO Research va ser creat el 2007 i està integrat per 15 investigadors (llicenciats, enginyers i doctors) en diverses línies d’investigació vinculades amb la producció i retransmissió de continguts audiovisuals. Des de març del 2008 participa en el projecte d’investigació europeu “2020 3D Media” centrat en el desenvolupament, integració i exhibició de tecnologies estereoscòpiques i immersives avançades.
Més informació sobre les línies de recerca de Mediapro Research al seu microsite.

Sobre MEDIAPRO:
MEDIAPRO forma part del grup IMAGINA, líder europeu en continguts multimèdia amb més de 1.700 clients i una facturació el 2008 de 959 milions d’euros. MEDIAPRO ocupa una posició líder com a proveïdor de serveis tècnics per a la indústria audiovisual, productor i distribuïdor cinematogràfic, gestor i distribuïdor d’esdeveniments esportius i productor de programes d’actualitat i entreteniment.

Més informació sobre MEDIAPRO:
www.mediapro.es

2 comentarios sobre “Els continguts 3D estereoscòpics, nova aposta de MEDIAPRO

Comentarios cerrados.